Un adevăr dureros despre IT-ul românesc, o odă antreprenorilor din domeniu și echipelor lor.

Lasă un răspuns

Comment as a guest.

  1. Sunt de acord cu tine ca din facultati lipseste cu desavarsire orice informatie despre antreprenoriat ( dar oare cine sa o predea… sunt prea putine povesti de succes). Nu sunt insa de acord cu ideea ca talentul nostru in IT nu il putem valorifica cu success in corporatii,R&D. Din pacate inca avem nevoie de exercitiul si experienta dintr-o corporatie pt ca mai apoi sa putem avea startup-uri de succes.

  2. Păi majoritatea profesorilor vin din comunism, sau au crescut în comunism, în care cea mai mare aspirație profesională era să fi angajat undeva pe post bun.

    Nu sunt de-acord dar îi înțeleg. Mai mult nu pot, atâta știu, atâta au văzut. N-au nici o treabă.

    E trist că educă și următoarele generații așa, dar până la urmă antreprenoriatul aparține oamenilor cu inițiativă. Iar inițiativa nu ți-o poate însufla sau forța nimeni și o poți avea chiar dacă nu te ajută nimeni.

    Dar nici nu avea cum să fie altfel. E până la urmă prima generație lucrează serios, la nivel profesional înalt (nu necalificați în fabrici post-decembriste) și cu tangențe cu oameni din diverse țări și culturi.

    Nu avea cum din părinți crescuți în comunism să iasă o generație de tineri cu inițiativă, ce a ieșit sunt excepții, sau deseori, cei din familii care și înainte de 89 aveau tangențe cu comerțul exterior și aveau microbul.

    Probabil următoarea generație, copiii celor care au lucrat în corporații le vor putea însufla copiilor o mentalitate nouă, pentru că având tangențe cu străinii și firme multi-naționale, vor știi ce și cum.

    E pur și simplu prea devreme încă. Ce avem până acum au fost excepții.

  3. Cred ca esti un frustrat care vrea sa para inteligent printr-un articol pe un site de wordpress… Serios de unde tot apareti toti asa ca dupa ploaie cu 10x comentarii despre IT-ul romanesc?

  4. Te felicit si te Citez „Ne pregăteau să devenim niște rotițe anonime într-un mecanism imens, de undeva, al unora. Munca ta, de mare inginer, urma să fie doar o infimă bucățică dintr-un imensă puzzle. Asta era percepția mea. Ori asta pentru mine era un coșmar.
    Genul ăsta de școală a făcut și face ca IT-iștii români să fie buni, chiar foarte buni, doar că în slujba altora, de altundeva. IT-ul românesc cu care ne mândrim e, într-adevăr wow, dar nu la nivel de business. Și e important să înțelegem asta.”Invatam, devenim IT-isti si majoritatea „slugi” sclavi pentru cineva. La ce foloseste IT-ul daca nu devenim antreprenori, daca nu devenim „oameni liberi” acum in aceasta mununata „Era… „.

Read Next

Sliding Sidebar

Solutionarea Alternativa a Litigiilor
Solutionarea Online a Litigiilor